SESİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIMIZ BİR HİKAYE; İÇİMDEKİ MÜZİK KİTABI..
Etkinlikler SESİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIMIZ BİR HİKAYE; İÇİMDEKİ MÜZİK KİTABI..

30 Mayıs 2019, Perşembe

Okulumuzda uyguladığımız “Okumak Özgürlüğe İlk Adımdır” adlı projemiz kapsamında öğrencilerimiz ile birlikte her ay bir kitap belirliyor, belirlenen kitabı okuduktan sonra toplantı yaparak kitap hakkında tartışıyoruz ve farklı bakış açıları geliştiriyoruz. Okullarında bizim gibi farklı okuma projesi geliştiren Beylikdüzü Mimar Sinan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte bir kitap seçip o kitap hakkında sohbet etmek ve farklı bakış açıları kazanmak üzere okulumuzun uygulama alanı olan TüRAM’da buluştuk. Beylikdüzü'nden gelen 25 öğrenci ve onlara eşlik eden Gül Öğretmen ile Serpil Öğretmeni öncelikle okulumuzda misafir ederek eğitim ve öğretimimiz hakkında bilgilendirdik. Sonra da havanın eşsiz güzelliğinden yararlanarak kendimizi yeşilliklerin arasında bulduk. “Şimdiye kadar tek kelime konuşmadım, neredeyse on bir yaşındayım.” diyen İçimdeki Müzik adlı romanın tatlı kahramanı Melody’nin yaşam serüvenine ve mücadelesine ortak olduk. Farklılıkların kolayca engel diye tanımlandığı bir gezegende yaşamanın üzücü yanını tartışarak öğrencilerimizde ve kendimizde farklı bir bakış açısı yarattık.