BAHAR AYLARINDA DERS ÇALIŞMA..
Etkinlikler BAHAR AYLARINDA DERS ÇALIŞMA..

26 Mayıs 2021, Çarşamba

Orhan Veli’nin eve ekmekle tuz götürmeyi unutmasına neden olan olan ve “Beni bu güzel havalar mahvetti…” diye sitem ettiği bahar aylarındayız. Bu mevsim öğrenciler için, tam siz çalışmaya başlamak üzere yoğunlaşıp nihayet masanıza oturmuşken elinde pizza ve filmle kapınızı çalan arkadaş gibidir. Yüzünüze güler, kendinizi iyi hissettirir ama miskinliğe ve hedeflerden uzaklaşmaya yol açar. Bunu engellemek, hatta tam tersine, bahar aylarını daha da verimli geçirmek elinizde. Bunun için birkaç önemli ipucu size yardımcı olacaktır:
1 - Amacını Görünür Yapmak: Sene başında yola hangi amaçla çıkmıştınız? “O okulunu kazanmak mı? Harika bir karne almak mı? Başınızın dertte olduğu o dersi artık sorun olmaktan çıkarmak mı?” Bu hedefinizi ve onun neden değerli olduğunu bir kez daha hatırlatabilirsiniz kendinize.
2 - Sihirli Kelimeyi Kullan: Bu yıl pandemi dolayısıyla olanak olmasa da hava güzelleşir ve festival, konser, arkadaş buluşmaları gibi birçok etkinlik başlar. O gün yeteri kadar ders çalışmadıysanız arkadaşınızın sahilde yürüyüş teklifine sihirli kelimeyi kullanabilirsiniz : “HAYIR! ”
3 - Grup Olarak Online Çalış: Uzaktan da olsa toplu olarak çalışabilirsiniz. Bir araya gelip çalışmak hem birbirinizi motive etmeye hem de ders konularında birbirinizi desteklemeye yarayan harika bir çözüm olacaktır.
4 - Hareket Etmek: Çalışmalarınızın arasına serpiştireceğiniz yürüyüşler, evde yapılacak birkaç egzersiz hatta asansör yerine merdivenle inip çıkmak bile size iyi gelecektir.
5 - Açık Fikirli Olmak: Eğer bir türlü düzeltemediğiniz şeyler varsa durup ve farklı şekilde yapmayı deneyebilirsiniz.
6 - Haftalık Programlar Yapmak: Okul psikolojik danışmanınızla hazırlayacağınız planlar hem önünüzü görmenizi hem de düşündüğünüzden fazla boş zamanınız olduğunu fark etmenizi sağlar. Eğlenme ve dinlenme için geçireceğiniz zamanı vicdan azabıyla geçirmek yerine programında olduğunu bilerek keyfini çıkarabilirsiniz.
7 - Çok Değil, Stratejik Çalışmak: Stratejik çalışarak hangi dersi ne zaman yapacağınızı, bir haftada kaç soru çözdüğünüzü, hangi ders veya konuları ön plana almanız gerektiğini de belirlemiş ve daha sonra da bunun sonucunu somut olarak ölçmüş olursunuz.
8 - O Anın Hayalini Kur: Hedefiniz her neyse, o hedefe ulaştığınız anı hayal edip sınavdan çıktığınızda neşeyle “Zordu ama hepsini yaptım!” dediğinizi, bilgisayar ekranındaki o “Şu okulu kazandınız, tebrikler!” yazısını hayal edin.
Unutmayın, bahar bitecek ve yaz gelecek. Başarılı bir eğitim döneminin ardından harika bir yaz sizi bekliyor olabilir.

#baharrehaveri #dersçalışma #yksiçin #tarım #tarımlisesi