DÜNYAYI KORU GELECEĞİNİ KORU..
Etkinlikler DÜNYAYI KORU GELECEĞİNİ KORU..

05 Haziran 2021, Cumartesi

Çevre kirliliği, insanların doğaya verdiği zarar olarak tanımlanmaktadır. Hızlı nüfus artışı, plansız kentleşme, kontrolsüz endüstrileşme ve doğal kaynakların ölçüsüz kullanılması çevre kirliliğinin nedenleri arasında sayılabilir. Gelecek nesillere sağlıklı bir doğa, yaşanabilir dünya bırakmak bizim elimizde.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğaya ve çevreye verdiği önem bilinmektedir. Atatürk ağaçları çok severdi. Yolunun üzerinde bulunan İğde ağacına her yoldan geçtiğinde selam verirdi. Bir gün İğde ağacının yol çalışmaları nedeniyle kesildiğini öğrenince çok üzülmüştü ve bunun üzerine 1920’li yıllarda yaptığı çalışmalar sonucunda Atatürk Orman Çiftliğini kurmuştu.
Birleşmiş Milletler doğayı ve çevreyi korumak amacıyla 1972’de İsveç’in Stockholm kentinde Çevre Konferansı’nda toplandı. Bu toplantıda çevre sorunları konuşuldu. Çevre kirlenmesine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aradılar. Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında 5 Haziran gününün "Dünya Çevre Günü" olması kararlaştırıldı. Ülkemizde ise çevre duyarlılığını artırmak için her yıl Haziran ayının ikinci haftasında Çevre Koruma Haftası olarak kutlanmaktadır. Dünyamızın geleceğinin bizim elimizde olduğu unutulmamalıdır. Bunun için; plastik poşet yerine bez poşet kullanabilir, yiyeceklerimizi israf etmemeli, enerji kaynaklarımızı korumalıyız boşa yanan ışıkları kapatmalıyız. Bunları yaparak dünyamızı koruyabiliriz. Dünyaya iyi bakarsak geleceğimize de iyi bakmış oluruz.
#doğa #çevre #doğayıkoru #doğayısev #çevreyikoru #çevreyikorumahaftası #lise #tarım #tarımlisesi

Tüm Hakları Saklıdır, Silivri Özel Türam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi