GELECEK GENÇLERİN, GENÇLER İSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR..
Etkinlikler GELECEK GENÇLERİN, GENÇLER İSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR..

24 Kasım 2021, Çarşamba

GELECEK GENÇLERİN, GENÇLER İSE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR..
Mustafa Kemal ATATÜRK
Öğretmenlik; çocukluğumuzdan büyüdüğümüz ana kadar bize kutsal bir meslek olarak anlatılmıştır. “Çocuğunuz hangi mesleği seçmeli?” sorusuna ebeveynler için öğretmenlik en başta gelen meslekler arasında yer almıştır. Peki öğretmenliği diğerler mesleklerden ayıran ve kutsal kılan nedir?
Öğretmen olmak güvenilir olmayı gerektirir. Öğretmen olmak fedakar olmayı gerektirir. Öğretmen; Anadolunun en ücra köşelerinde bile görevini onurlu bir şekilde sürdürmeye çalışan, en zor anlarda okuluna giden, öğrencilerine hep daha fazlasını sunabilme uğraşında bulunan ve gelecekte ülkemizi belirsizliklere bırakmamak için topluma insan yetiştiren ve eğiten fedakar insandır. Hepimizin aklına yer etmiş, hiç unutamadığımız bir öğretmenimiz vardır değil mi?
İlim ve irfan yolunun ışığı olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.