TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YENİDEN İTALYA YOLCUSU
Etkinlikler TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YENİDEN İTALYA YOLCUSU

24 Ağustos 2020, Pazartesi

Türkiye’nin ilk Özel Tarım Lisesi olan Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Erasmus Programına yaptığı proje başvurusu kabul edildi. 3. Eğitim-öğretim yılımızı tamamladığımız 2020 yılı itibarıyla katılmaya hak kazandığımız 2. Erasmus+ Projesi olan “Doğanın IŞIĞI GELECEĞİ AYDINLATSIN” kapsamında öğrenciler, 2019 yılında uygulanan “Avrupa’yı Çiçeklerle Sarıyoruz” projesinden sonra staj için bir kez daha İtalya yolcusu. Özel Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti 2020 Yılı Teklif Çağrısı Dönemi’ne yaptığı proje başvurusu onaylandı. “Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın” projesiyle hibe desteği kazanan öğrencilerimiz, yurt dışı ortağı olarak belirlenen İtalya’nın Rimini şehrinde ortak çalışmalar yaparak, tarım faaliyetlerini inceleyecek. 2080 PROJE ARASINDAN KABUL EDİLDİ Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı’na gelen toplam 2080 proje arasından 383 proje, her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilerek kabul edildi. Özel Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın” projesiyle 49.636,00 Euro hibe desteği kazandı. “DOĞANIN IŞIĞI GELECEĞİ AYDINLATSIN” Proje kapsamında 20 öğrenci ve onlara eşlik edecek 4 refakatçi öğretmen 3 hafta süreyle İtalya’da “Fattorie Faggioli Società Cooperativa Agricola” kurumunda “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” konusunda uygulamalı proje faaliyetleri gerçekleştirecektir. Okulumuz ve öğrencilerimiz bu proje vasıtası ile Avrupa’da gelişmiş olan tıbbi ve aromatik bitkiler tarımına dair işleyişi yerinde görecek, bu alandaki teknolojik gelişmeleri ve çağdaş araç-gereçleri uygulamalı olarak öğrenecek, bu alanda uzmanlaşma için gerekli koşulların neler olduğu öğrenilecek ve bütün bilgilerin kurumumuza getirilerek tıbbi ve aromatik bitkiler üzerine çalışmalara başlanacaktır. Projemiz sayesinde okula aktarılacak verilerle önce okulumuzda daha sonra bölgemizde ve destek bulduğumuz takdirde ülkemizde tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme konusunda ürün çeşitliliği artırılabilecek, ürünlerin kalitesi artırılabilecek, bu alandaki eğitimin içeriği güçlendirilerek ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların eksikliği giderilebilecektir.