AFET BİLİNCİ FARKINDALIK EĞİTİMİ..
Etkinlikler AFET BİLİNCİ FARKINDALIK EĞİTİMİ..

29 Nisan 2022, Cuma

Okulumuz 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan 34 kişilik grup 25-29 Nisan 2022 tarihleri arasında Silivri Belediyesi SAK Ekiplerinin Koordinasyonunda İstanbul Afad eğitim şube Müdürlüğü’nün Yesilköy’de bulunan eğitim merkezinde Afet Bilinci Farkındalık Eğitimini tamamladılar.
Öğrencilere AFAD eğitim Merkezinde 5 gün süre ile afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlere yönelik 25 saatlik uygulamalı eğitim verildi.
Neler Yapılmalı?
Öğrencilerimiz eğitim süresince deprem simülasyonunda geçmiş dönemlerde yaşanan depremlerin benzerlerini deneyimlediler, yangın söndürme, sel durumunda yapılacaklar, çadır kurma, enkazda yaralı arama ve kurtarma, halat ile dikey inme ve çıkma, serbest tırmanma gibi eğitimleri de uygulamalı olarak öğrendiler ve bu durumlarda yapılması gerekenler konusunda bilinçlendiler.
Sertifikalı Eğitim
5 gün ve 25 saat eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1. Seviye Temel Arama Kurtarma sertifikalarını alarak eğitimlerini tamamladılar.
#AFAD #Bilinçligençlik #Farkındalık #Afetehazırlık #tehlikeavı #türamlisesi