YÜZEN ŞEHİR VENEDİK..
Etkinlikler YÜZEN ŞEHİR VENEDİK..

24 Kasım 2022, Perşembe

"Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın" 2020-TR01-KA102-090125 Erasmus+ projesi kapsamında 2 öğretmen rehberliğinde 10 öğrencimiz İtalya’nın gözde şehirlerinden Venedik’i gezdiler. Şehrin buluşma yeri olan San Marco Meydanı’nı, gondolları ile ünlü Canal Grande’yı, ilk olarak tahtadan tasarlanan ancak sonraki dönemlerde yangın ve çökmelerle karşılaştığı için yeniden inşa edilen Rialto Köprüsü’nü, rivayete göre mahkumların hapse girmeden önce son kez köprünün pencerelerinden Venedik’e bir bakış atıp, iç geçirmeleri nedeniyle bu adı alan Ahlar Köprüsü’nü, cam tasarımlarıyla ünlü Murano Adası’nı, Aziz Mark’ın Çan Kulesi’ni ve Santa Maria Della Salute Bazilikası’nı gördüler. Charles Dickens’ın dediği gibi “Dünyada Venedik ile ilgili okuduğunuz hiçbir şey, şehirdeki muhteşem ve etkileyici gerçeğe eş değer değil.”
Öğrencilerimiz öğrenmeye devam ediyorlar.
#İtalya #Türkiye #Silivri #Erasmus #Erasmusplus #Erasmusproject