İTALYA’NIN İÇİNE SIKIŞIP KALMIŞ KÜÇÜK BİR CUMHURİYET SAN MARİNO..
Etkinlikler İTALYA’NIN İÇİNE SIKIŞIP KALMIŞ KÜÇÜK BİR CUMHURİYET SAN MARİNO..

02 Aralık 2022, Cuma

"Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın" 2020-TR01-KA102-090125 Erasmus+projesi kapsamında 2 öğretmen rehberliğinde 10 öğrencimiz Titano Dağı üzerine kurulu San Marino şehrini gezdiler. İtalya’nın Emilia-Romagna ile Marche bölgelerinin arasında kalan 61.2 kilometrekarelik yüz ölçümüne sahip olan hem dünyanın hem de Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olan San Marino’da ilk önce tarihi şehrin kapısı olarak bilinen Porta Del Loco’yu, Cadılar Geçidi’ni; San Marino’yu savunmak için ülkenin en yüksek tepesine kurulan ve Ülkenin bayrağında ve armasında da yer alan Guiata Kulesi’ni, 13. yüzyılda inşa edilen Cesta Kulesi’ni ve şehrin kalbi olarak bilinen Özgürlük Meydanı’nı gördüler. Öğrencilerimiz öğrenmeye devam ediyorlar.