MİMİ ÇİFTLİĞİ
Etkinlikler MİMİ ÇİFTLİĞİ

07 Nisan 2023, Cuma

2022 -1-BG01-KA122-SCH-000069621 Erasmus programı " Vocational Development And Short-Term Mobility For Students’’ proje kapsamında Bulgaristan’dan gelen öğrencilerimiz 2015 yılında Nesrin Demirer tarafından Beyoğlu’nda bir kent çiftliği olarak kurulan Mimi Çiftliği’nde rengarenk çiçekleri toplayarak hasat uygulaması yaptılar. Latin çiçeği, aynısefa, mavi kantaron, hodan, soğan çiçeği gibi yenilebilir çiçeklerin yanı sıra deniz marulu, mini yonca, buğday, brokoli, bezelye filizlerinin içinde bulunduğu mikro yeşilliklerin yetiştirilme tekniklerini, bakımını ve hasadını gerçekleştirdiler. Hasat sonrası ürünlerin paketleme işlemlerini ve hasat edilen ürünlerin uzun süre saklanabilmeleri için uygun muhafaza koşullarının neler olduğunu öğrendiler. Öğrencilerimiz öğrenmeye devam ediyor.