AKRAN DOSTUM
Etkinlikler AKRAN DOSTUM

03 Kasım 2023, Cuma

Okulumuzda rehberlik servisince yürütülen "Akran Dostum" projesi kapsamında bu ay öğrencilere akran zorbalığı, fiziksel zorbalık, sözel zorbalık, sosyal zorbalık, siber zorbalık tanımı olan formlar dağıtıldı ve geri bildirimler alındı. Bu zorbalık türüyle ilgili olan senaryolar, öğrencilerle paylaşıldı. Senaryoyu okuyan öğrenci senaryo hakkında düşüncelerini dile getirdi. Öğrenciye rehber öğretmeni tarafından "Bu davranış zorbalık davranışı mıdır? Bu davranış zorbalık türlerinden hangisine örnek olabilir? Bu davranış sana yapılsaydı ne hissederdin?" gibi sorular sorularak öğrencinin konuşması teşvik edildi. Öğrenciler bu etkinlikle hem birlikte eğlenerek zaman geçirdiler hem de empati becerisini geliştirerek fikirlerini doğru iletişimle aktarma fırsatı buldular.