AKRAN DOSTUM
Etkinlikler AKRAN DOSTUM

30 Kasım 2023, Perşembe

Okulumuzda rehberlik servisince yürütülen “Akran Dostum” projesinde bu ay yapılan etkinlikte öğrencilerle öncelikle konusu zorbalık olan iki senaryo paylaşıldı. Birinci senaryoyu ve ikinci senaryoyu canlandırmak için öğrencilerin arasından üçer öğrenci seçildi. Öğrenciler senaryoyu gerçekleştirdikten sonra zorbalığa maruz kalan rolünü canlandıran öğrenciden zorba rolünü oynayan öğrenci ile rollerini değiştirerek tekrar bir canlandırma yapmaları istendi. Drama uygulaması yapan öğrenciler zorbalığa maruz kaldığında ve zorbalık yaptığında ne hissettiğini arkadaşlarıyla paylaştı. İzleyen öğrencilere ise “Peki, siz zorba davranış yapan arkadaşınızın yerinde olsanız bu durumda nasıl bir tepki verir ve ne yapardınız?” diye soruldu. Yanıtlar alındıktan sonra zorba davranışta bulunan öğrenciyi bu davranıştan vazgeçirebilecek neler yapılabileceği üzerine konuşuldu. Öğrencilerin akran zorbalığını önlemeye yönelik becerilerini geliştirmesine olanak sağlandı ve akran zorbalığında iş birliğinin önemi üzerine konuşularak etkinlik sonlandırıldı.