ÖĞRENMENİN YOLU KARŞILAŞMAKTAN GEÇER
Etkinlikler ÖĞRENMENİN YOLU KARŞILAŞMAKTAN GEÇER

19 Ocak 2024, Cuma

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizle birlikte Diyalog Müzesi’nde görme ve işitme engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları, hayatı nasıl yaşadıklarını anlayabilmeleri için hazırlanan etkinliğe katıldık. Karanlıkta diyalog etkinliğinde öğrencilerimiz, tıpkı bir görme engelli gibi İstanbul’da yaşanabilecek temel olayları (tramvaya binme, parka, sinemaya gitme vb.) deneyimlediler. Onlara günlük yaşantımızda nasıl destek olabileceklerini bizzat deneyimleyerek öğrendiler. Sessizlikte diyalog etkinliğinde ise işitme engelli rehberleriyle oyunlar oynadılar, işaret diliyle anlaşmaya, vücut dilini anlamaya çalıştılar.
“Hepimizin birer engelli adayı olduğu bu dünyada en ufak bir farkındalık birçok şeyi değiştirebilir.”